×
Proč si myslím, že golf je úžasná hra?

Golf je úžasná hra, které v posledních letech v České republice propadlo mnoho lidí. Určitě to ale není tím, že by u nás přibývalo tolik nových milionářů. 🙂

O golfu si totiž mnoho lidí myslí, že je to hra pouze pro horních 10 000. Jistě, golf určitě nepatří k finančně nenáročným sportům, ale zároveň ani nepatří do kategorie extrémně drahých. Díky poklesu cen golfového vybavení, přehodnocení cen fee a vstřícnosti mnoha resortů, může na golf opravdu skoro každý.


V čem je golf úžasný? Jaké jsou jeho přednosti?


Můžete jej hrát v každém věku

Jednou z věcí, která je na golfu velice příjemná, je to, že jej můžete (samozřejmě na různých úrovních) hrát celý život. Na golfových hřištích už nyní potkáváte všechny věkové kategorie – od dětí až po seniory v opravdu vysokém věku. A pozor – díky herním zkušenostem tito senioři nosí z hřiště výborné výsledky a svou hru si opravdu užívají.


Pro golf nemusíte mít žádné zvláštní fyzické předpoklady

Další výhodou golfu je, že pro něj nemusíte mít (skoro) žádné fyzické předpoklady. Golf můžete hrát na velice dobré úrovni, ať jste menšího vzrůstu, máte nějaké to kilo navíc nebo jste naopak vysocí jak bidlo a z bočního pohledu nejste skoro vidět :-D.


Díky systému HCP si spolu mohou zahrát i zkušení hráči s nováčky

Jednoduše řečeno – handicap určuje výkonost hráče a počet ran, kterými má dohrát jednotlivé jamky. Každý hráč ho má jiný a tudíž si spolu mohou výborně zahrát i hráči různé herní výkonosti. Dokonce i roční hráč, díky HCP, to může zkušenému hráči pěkně “nandat”.


Odbourává stres, vyvažuje sedavá povolání a komplexně rozvíjí pohybový aparát.

Díky golfu “protáhnete” tělo a posílíte své zdraví. I když 18-ti jamková hřiště v České republice jsou většinou dlouhá něco mezi 5-6 km, běžně na nich ujdete klidně i 12 či 15 km. Je to díky přechodům mezi jednotlivými jamkami a především také proto, že ne vždy hráči hrají směrem přímo na jamku 🙂


Jste v přírodě, na čerstvém vzduchu a v krásném prostředí.

Jestli máte sedavé povolání, jistě poznáte, jak Vás příroda a krásné prostředí nabíjí energií a zbavuje každodenních starostí. Psychická vyrovnanost a soustředění jsou podstatnými součástmi golfové hry a tak přirozeně zapomenete na pracovní problémy a Vaše duševní stránka “aktivně odpočívá”.


Golf je společenská hra – seznámíte se s mnoha zajímavými lidmi.

Na golfu se seznámíte se spoustou zajímavých lidí a získáte nové přátele. Je to dáno i tím, že 18tka se většinou hraje cca 4 hod. a to je dostatečná doba na to, abyste své spoluhráče dobře poznali. A to jak z těch lepších stránek a bohužel sem-tam i z těch horších…